Webinar: Dünyada Açık Eğitim Trendleri ve Türkiye’de Durum
Dünyada 10-15 Mart tarihleri arasında kutlanan Açık Eğitim Haftası’nı 12 Mart günü webinar ile kutluyoruz. Açık Eğitim ücretsiz ve herkesin erişimine açık eğitimdir ve açık lisansların kullanıldığı ders malzemeleri ile gerçekleşir. Açık Erişim Haftası’nda herkes için ve her yerde var olan ücretsiz ve açık eğitim fırsatları hakkında farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır. Bir Creative Commons Türkiye inisiyatifi olan Dünyada Açık Eğitim Trendleri ve Türkiye’de Durum Webinar’ında dünyada açık eğitim hareketi, MOOCs, açık lisanslar ve Türkiye’de durum konuları işlenecektir. Öğrenmenin ve eğitimin sınırlarının ortadan kalktığı günümüzde trendleri öğrenmek ve ülkemizdeki durumu konuşmak için sizleri webinara davet ediyoruz.
Konuşmacılar:
14:00-14:30 “MOOCs Üniversite Eğitimini Nasıl Değiştiriyor? Ulusal ve Global Trendler”
Prof. Dr. Şirin Tekinay, Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı
14:30-15:00 “Türkiye’de ve Dünya’da Açık Eğitim Kaynakları”
Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi; Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi Koordinatörü
15:00-15:30 “Açık Eğitim Kaynakları ile İlgili Ulusal ve Uluslararası Etkinlikler, Projeler, Destekler”
Orçun Madran, Hacettepe Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Elemanı; CC Türkiye Teknoloji Lideri
15:30-16:00 “Açık Lisanslar ve Creative Commons Türkiye”
İlkay Holt, Özyeğin Üniversitesi, Kütüphane Direktörü; CC Türkiye Kamu Lideri
Etkinlik Bilgileri:
- Tarih: 12 Mart 2014
- Saat: 14:00 – 16:00
- Webinar erişim adresi: http://adobechats.adobeconnect.com/ccturkey
Not: Webinar sayfasında etkinliğe giriş yapabilmek için “Kullanıcı adı ve Şifre” gerekmemektedir, adınız ve soyadınız ile “Misafir Olarak Giriş / Enter as a Guest” bölümünden giriş yapmanız yeterlidir.
Açık Eğitim Nedir:
Açık Eğitim ücretsiz, herkesin erişimine açık ve açık lisansların kullanıldığı ders malzemeleri ile gerçekleşir. Ücretsiz ve açık erişim herkesin, her yerde ve her zaman bilgiye erişmesini mümkün kılar. Kullanıcılar materyaller üzerinde değişiklik yapabilir ya da farklı materyalleri birleştirerek kullanabilirler. Açık Eğitim ücretsiz ve açık öğrenim grupları, eğitim ağları, açık kaynaklı eğitim araçları ve daha pek çoğuyla işbirliği yapar.