Konuşmacılar

Web_Alp_KoksalAlp Köksal

Uluslararası deneyimini, akademik geçmişini, yeni teknolojilere olan ilgisini ve toplumsal fayda ideallerini kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Khan Academy’de bir araya getiren Alp Köksal; bugüne kadar verdiği 500 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan ABD merkezli organizasyonun ilk uluslararası iştiraki olan Khan Academy Türkçe’nin direktörlüğünü yürütüyor. Köksal, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde doktora adayı olarak akademik çalışmalarına devam ediyor ve STFA Grubu bünyesinde eğitim vakfının genel müdürlüğünü üstlenerek, 21. Yüzyıl’ın dünyamıza kazandırdığı yeni teknolojilerin eğitim için önemli fırsatlar sunduğu bir dönemde fırsat eşitliğinin güçlenmesine katkı sağlamak hedefiyle çalışıyor.

Web_Baris_OzcanBarış Özcan

Photoshop, Flash, PDF gibi yazılım ürünlerini geliştiren Adobe'de 6 yıl boyunca Akdeniz Ülkeleri Satış Müdürlüğü yaptı.  Şu anda kendi kurduğu Abakus kreatif medya ajansını yönetiyor. Abakus, THY, LC Waikiki, Türk Telekom gibi firmaların video içerik ve sunum ajansı.  Apple, Adobe ve LinkedIn gibi uluslararası yazılım firmalarına danışmanlık ve sosyal medya hizmeti veriyor. TRT, el-Cezire, CNNTürk gibi kanallarda yayınlanan belgeseller yapıyor ve yönetiyor. YouTube'da haftalık "sanat, tasarım ve teknoloji" hikayeleri anlatıyor. Bugüne kadar şirketlerde ve konferanslarda yüzlerce konuşma yaptı. Profesyonel bir keynote speaker ve TEDx konuşmacısı.

Web_Burak_OzdagistanliBurak Özdağıstanlı

Burak Özdağıstanlı, YükselkarkınKüçük Avukatlık Ortaklığı’nda kıdemli avukat olarak çalışmaktadır. Burak Özdağıstanli teknoloji ve bilişim hukuku alanında uzmanlaşmaktadır. Özellikle outsourcing, bulut bilişim, çevrimiçi oyunlar, veri koruması ve gizlilik, çerezler, yazılım telif hakları, alan adı uyuşmazlıkları ve telekomünikasyon konularında tecrübeleri vardır. Burak Özdağıstanlı bu alanlarda uluslararası şirketlere hukuki görüş vermekte ve bu şirketleri temsil etmektedir. Bunlara ek olarak kendisi farklı sektörlerdeki birçok ulusal ve uluslararası firmaya veri koruması ve gizlilik hususlarında hukuki görüş vermektedir. Burak Özdağıstanli Istanbul Barosu, ITechLaw ve AIPP üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Web_Gorkem_CetinDr. Görkem Çetin

Dr. Görkem Çetin sırasıyla Gelecek AŞ, Vestel ve Tübitak firmalarında çeşitli pozisyonlarda bulundu. Toplam bütçeleri 27 milyon euroyu bulan 2 AB, 1 Eureka, 2 TEYDEB projelerinde görev aldı. IPTV, güvenilir bilişim, açık kaynak kodlu yazılımlar, Linux ve insan-bilgisayar etkileşimi konusunda yayınladığı 15 makalesi, 5 kitabı ve 3 kitap bölümü vardır. Halen Turkcell’de çalışan Çetin’in uzmanlık alanları Linux, mobil işletim sistemleri, açık kaynak kodlu yazılımlar, insansız hava araçları, ürün ve proje yönetimi ile kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimidir.

Web_Isik_OzerDr. Işık Özer

Dr. Işık Özer, lisans derecesini 2004 yılında Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinden, yüksek lisans derecesini 2007 yılında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünden ve doktora derecesini ise 2013 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) Bölümünden almıştır. Doktora eğitimi sırasında, TÜBİTAK bursu ile gittiği Pennsylvania State Üniversitesi Dickinson School of Law’da misafir doktora öğrencisi olarak araştırmalarını tamamlamıştır. 2004 ila 2013 yılları arasında araştırma görevlisi olarak; 2013 – 2014 yılları arasında da öğretim görevlisi olarak Başkent Üniversitesinde görev yaptıktan sonra, 2014 yılından itibaren Özyeğin Üniversitesinde çalışmaya başlamıştır. Görevi sırasında Ticari İşletme Hukuku, Ticaret Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku dersleri de vermiş olan Dr. Özer, özellikle Şirketler Hukuku ve kurumsal yönetim ilkeleri konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Web_Ilkay_Holtİlkay Holt

Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan İlkay Holt, 2011 yılında Özyeğin Üniversitesi'nde Yöneticiler için İşletme Programı’nı bitirmiştir.  1999-2008 yılları arasında Koç Üniversitesi Kütüphanesi’nde çalışmış, 2008 yılında Özyeğin Üniversitesi bünyesine Bilgi Erişim Hizmetleri Müdürü olarak katılmıştır. 2012 yılından beri Kütüphane Direktörü olarak görevine devam etmektedir.

2004 yılından beri açık erişim ve elektronik kaynaklar yönetimi konusunda ağırlıklı çalışan Holt, aynı zamanda E-LIS Türkiye editorü, ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) Açık Erişim Çalışma Grubu üyesi ve Lisans Anlaşmaları Çalışma Grubu koordinatörü, ANKOS Yönetim Kurulu üyesi, ULAKBİM Açık Bilim Komitesi üyesi ve Creative Commons Türkiye kamu lideridir. 
 

Web_Orcun_MadranOrçun Madran

Orçun Madran, 1999 yılında Bilgi Yönetimi alanında lisans derecesini, 2005 yılında ise Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü‘nde Öğretim Elemanı olarak çalışmaktadır. Ankara Üniversitesi‘nde Eğitim Teknolojileri alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir. Temel çalışma alanları, uzaktan eğitim, e-öğrenme ve mobil bilgi sistemleridir.

Web_Reha_CivanlarProf. Dr. Reha Civanlar

Dr. Civanlar Özyeğin Üniversitesi’nde Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı’dır.

Civanlar, lisans ve yüksek lisans derecelerini ODTU Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden almıştır.  1984’te NCSU'da elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında doktora derecesi almasının ardından, aynı üniversitenin İletişim ve Sinyal İşleme Merkezinde araştırmacı olarak kariyerine başlamıştır.

1991 senesinden itibaren AT&T Araştırma Laboratuvarlarında Görsel İletişim Araştırma Bölümü Başkanı olarak görev yapmıştır. Bu görevinden önce, Bell Laboratuvarları Pixel Makineleri Bölümü’nde yer almıştır.

2002-2006 yılları arasında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ziyaretçi profesör, 2006-2008 yılları arasında Palo Alto’da bulunan DOCOMO Laboratuvarı’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Vidyo Inc. ABD’nin ve Argela Teknolojileri A.Ş. Türkiye şirketlerinin danışma kurulu üyesidir.

Civanlar 2008-2014 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yapmıştır.

Civanlar’ın çok sayıda yayını, uluslararası standartlara katkısı ve altmıştan fazla patenti bulunmaktadır. Civanlar, 1985'de IEEE ASSP Grubunun en iyi makale (Senior Paper) ödülünü almıştır. Araştırma alanları arasında paket video sistemleri, iletişim ağları, internet ve mobil bazlı sistemler üzerinde video ve çok ortamlı iletişim, video sıkıştırma, 3DTV ve yeni nesil internet bulunmaktadır.

Dr. Civanlar Fulbright araştırmacısı olup Sigma Xi grubu üyesidir. IEEE Transactions on Communications, IEEE Transactions on Multimedia, Journal of Applied Signal Processing ve EURASIP Image Comm. dergilerinde editör olarak hizmet vermiştir. Ayrıca IEEE MMSP ve MDSP teknik kurulları üyeliği yapmıştır. Dr. Civanlar 2005'de IEEE üyesi olarak kabul edilmiştir.

Web_Serhat_Koc

 

Öğr. Gör. Av. Serhat KOÇ (LL.M.)

Lisansını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan ve yüksek lisans derecesini de “Sosyal Medya Sitelerinin Hukuki Sorunları ve Mevzuat Çözüm Önerileri” teziyle İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü’nden alan Serhat KOÇ, kurucu ortağı olduğu Güneli & Koç Hukuk Bürosu’nda bilgi teknolojileri ve fikri mülkiyet alanlarında danışmanlık sunan bir avukat olmakla birlikte İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku ve de Hukuk Akademisi isimli özel kuruluşta da Bilişim Hukuku derslerini Öğretim Görevlisi sıfatıyla vermekte ve ayrıca ulusal ve uluslararası akademik yayın ve konferanslarda yazı ve konuşmalarıyla yer almaktadır. Creative Commons Türkiye’de, Türkiye Bilişim Derneği’nde, Internet Society Türkiye’de, İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu’nda ve OYUNDER Hukuk Danışma Kurulu’nda da görev almaktadır. Kişisel internet sitesi www.serhatkoc.com adresindedir.

Web_Selva_Kaynak

Arş.Gör. Selva Kaynak Koç 2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Jean Monnet bursiyeri olarak TU Dresden/ Queen Mary, University of London ortak yüksek lisans programına katılmış ve yüksek lisansını fikri mülkiyet hakları üzerine yapmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktora eğitimini sürdürmekte ve aynı zamanda İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Yüksek lisans tezlerini hazırlarken de üzerinde çalıştığı peer-to-peer dosya paylaşımları ve fikri mülkiyet mevzuatındaki mevcut sınırlama ve istisna hükümlerinin dijital çağdaki durumları Kaynak Koç’un yoğunlaştığı ana konulardır. Hali hazırda fikri haklarda sınırlama ve istisnalar konusunda doktora tez çalışmasını sürdürmektedir. Bu amaçla 2014-2015 yıllarında Max Planck İnovasyon ve Rekabet Enstitüsü’nde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Bunların yanında genel olarak fikri hak ihlalleri, açık kaynak yazılımlar ve Creative Commons lisansları ve bilgisayar programlarının korunması konularında çalışmaktadır. Selva Kaynak Koç, ALAI (Association Littéraire et Artistique Internationale), ELSA (European Law Students’ Association) ve Max Planck İnovasyon ve Rekabet Enstitüsü Mezunlar Derneği (Freunde und ehemalige Mitarbeiter des Max-Planck-Instituts für Innovation und Wettbewerb) üyesidir.

Web_Sirin_TekinayProf. Dr. Şirin Tekinay

Profesör Şirin Tekinay Işık Üniversitesi Rektörü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Profesörüdür. ABD’deki yirmi senelik kariyerinin ardından ülkemizin ilk araştırma ve teknolojiden sorumlu rektör yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere yurda dönmüştür. Ayrıca Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev almıştır. Daha önce, New Jersey Teknoloji Enstitüsü'nde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi bünyesinde görev yapmıştır. Görevi devam ederken, 2005 yılında İletişim Alanları Program Direktörü olarak ABD Ulusal Bilimler Vakfı’na katılmış ve diğer multi-disipliner ve kuruluşlar arası programların yanı sıra “Siber Etkin Keşif ve İnovasyon” isimli 750 M USD Programı’nın Kurucu Başkanı olarak hizmet vermiştir. İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nden elektrik-elektronik mühendisliği alanında lisans ve yüksek lisans, Virginia George Mason Üniversitesi’nden ise elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanlarında doktora derecesi almıştır.

Profesör Tekinay kendi alanında dokuz patent ve çok sayıda yayına imza atmıştır. Bunun yanı sıra altı doktora öğrencisini mezun etmiştir. Çalışma alanları ağ bilimi, mobil ağlar, sensör ağları ve uygulamalarıdır. Tekinay, Türkiye’nin dijital yerel üretim laboratuvarı “FabLab”ı kurmuştur. Ayrıca şehir mühendisliği araştırmaları ve eğitimi alanındaki ilk eğitim programını hayata geçirmiştir.

Web_Yasar_TontaProf. Dr. Yaşar Tonta

Prof. Dr. Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesidir. İlgi alanları bilgi erişim, bilgi sistemleri tasarımı, dijital kütüphaneler, bilimsel iletişim, bibliyometri, kültürel miras, açık bilim ve açık erişimdir. Geçmişte Bölüm Başkanı ve TÜBİTAK ULAKBİM’in kurucu müdürü olarak görev yapmıştır. Avrupa Birliği ve TÜBİTAK destekli çeşitli projeler yürütmüştür. Çalışmaları birçok dergide yayımlanmıştır. Hacettepe Üniversitesi Bilim Ödülünü almıştır (2010). IMCW, ICKM, ISSI, ELPUB gibi birçok uluslararası konferansın düzenlenmesine katkıda bulunmuştur. ASIST, TKD, ÜNAK, TBD üyesidir. Prof. Tonta eğitimini Hacettepe Üniversitesi (lisans ve yüksek lisans), Galler Üniversitesi (yüksek lisans) ve Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesinde (doktora) tamamlamıştır. Ayrıntılı bilgi için: http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/